Смултимедийна презентация в Община Бургас, на 2 декември 2008, бе представен проектът на църквата "Свети Николай Чудотворец" в ж.к. "Меден Рудник". Поводът за пресконференцията е стартиралото след цели 16 години строителство на православния храм.


На срещата присъстваха кметът на града Димитър Николов, заместник - кметът по строителство Костадин Марков, отец Емилиян, архитектът, изготвил проекта Паруш Зафиров, директорът на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова, както и представители на фирмата - изпълнител и на църковното настоятелство в Бургас.


Изграждането на църковния комплекс започна реално от началото на октомври благодарение на Община Бургас, която отпусна за целта 300 000 лв. Първите 50 000 лв. от тях са предоставени в края на миналата година за проектиране, а останалите 250 000 лв. са вложени в строежа на църквата. До момента са изразходвани 237 000 лв.

Димитър Николов
директорът на ТД "Възраждане"

От разговора стана ясно, че за 74 години това ще бъде първата църква построена в Бургас, след храм "Свети Иван" издигнат през 1934 година