Кухня с трапезария за социално слаби

Целогодишно хората в нужда имат необходимостта от грижа, предоставена им безвъздмездно от добра воля и хуманност. Зимните месеци са периода от годината когато особено осезаемо се усеща нуждата от засилена социална дейност в Църквата.

Помощ на социално
слабите

Много хора в страната разполагат с ограничени финансови средства или са напълно лишени от собствен дом и не успяват да осигурят покриването на своите базови екзистенциални нужди. Именно затова в храм Храм Св. Николай Чудотворец се предлага подкрепа и подпомагане на социално слаби, възрастни и хора в неравностойно положение, осигурявайки кухня с трапезария на тяхно разположение. Всяка седмица те ще получават топла и прясно приготвена храна с тенденцията да се раздават колкото се може повече порции топла храна на нуждаещите се.
50м 2
Площад на трапезария
200
Места

Кой може
да дойде

Трапезарията е подредена изящно и семпло и всичко в нея носи усещане за уют, споделеност и чиста и естествена благодарност. Хигиената е на най-високо ниво не само в тази част на храма, но особено тук – именно заради това, че условията на хранене, следва да са безупречни и не подлежащи на съмнения. Блестяща чистота и уют, съчетан с приготвени с любов ястия и ароматът, който се носи от тях – правят цялото помещение изключително приветливо, хуманно и изпълнено с доброта място. Площта, на която се разпростира кухнята-трапезария, обхваща обширните 50 квадратни метра абсолютно чиста площ, а капацитета на местата, отредени за социално слаби граждани, които могат да бъдат поети едновременно е от 50 до 80 души.Как да помогна
на столовата


За огромно съжаление трапезарията все още не функционира, но има надежда,че това ще се случи в най-близко бъдеще. Всичко необходимо за нормално и успешно функциониране и обзавеждане е налице. Кухненскса посуда и прибори, съдове за готвенето и храненето са налични. На разположение са и хладилник и готварска печка . След като обектът бъде газифициран, ще се набере изглед отвътре и персонал. Всеки, който иска да помогне и да се доразвие предоставянето на храна може да съдейства, колкото и както прецени. Храмът е готов да приеме всяко добро, което християнската вяра му подава.Снимки от строежа на сграда 3

Подземен гараж 20 места.
1 ет. Кухня с трапезария за соц. слаби със сто места, два лекарски кабинета и един зъболекарски кабинет за безплатни прегледи на хора без здравни осигуровки и соц. слаби.
2 ет. 9 поклонически спални.